126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

XIV. kerületi lomtalanítási körzetek 2024


Lomkikészítés napja 2024
1. körzet: június 30., vasárnap
2. körzet: július 1., hétfő
3. körzet: július 2., kedd
4. körzet: július 3., szerda
5. körzet: július 4., csütörtök
6. körzet: július 5., péntek
7. körzet: július 7., vasárnap
8. körzet: július 8., hétfő
9. körzet: július 9., kedd
10. körzet: július 10., szerda
11. körzet: július 11., csütörtök
12. körzet: július 14., vasárnap
13. körzet: július 15., hétfő


Budapest közterületi rendjének és tisztaságának megóvása érdekében kérjük, a lomokat csak a címükre vonatkozó napon, 18 óra után készítsék ki.
A nem a megjelölt időpontban történő lomkikészítés közterület-szennyezési szabálysértésnek minősül.

Kérjük, a lomokat a lakóháza előtti, hulladékgyűjtő járműveinkkel jól megközelíthető közterületre helyezze ki úgy, hogy a gyalogos és autós forgalmat ne akadályozza. Kérjük, hogy az úttestre, bicikliútra, zöldterületre ne helyezzen lomot.

Lomtalanítás alkalmával kizárólag a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék (pl. elhasználódott bútorok, ágybetétek, szőnyegek) helyezhető ki a ház elé.LAPRA SZERELT FAHULLADÉKOK KÜLÖN GYŰJTÉSE
Tájékoztatjuk, hogy az idei évtől a fahulladékokat munkatársaink elkülönítetten gyűjtik be a lomtalanítás alkalmával. A fából készült lomok szelektív begyűjtése ugyanis lehetővé teszi ezen értékes anyag hatékony újrahasznosítását, ezért is fontos, hogy a fahulladékokat az egyéb lomoktól elkülönítve helyezzék ki, hogy azokat munkatársaink egyéb körülmények figyelembevétele mellett – lehetőség szerint külön célgéppel – el tudják szállítani.

A fahulladékok közé helyezhető: tömör fa, deszka, léc, forgácslap, lapra szerelt bútorok (a bútor részét képező zsanér, kilincs, fióksín, csavarok benne maradhatnak), OSB-lapok, rétegelt lemez, lapra szerelt faláda, rekesz, raklap.

Kérjük, hogy a fahulladékok közé ne helyezzen kerti zöldhulladékot, nem lapra szerelt bútort, kárpitozott bútort, egyéb anyagot tartalmazó fahulladékot (pl. rászögelt szövet, ráragasztott tükör), MDF/HDF lapot, fa nyílászárót.