126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

ÚJRAHASZNOSÍTÁS - ÚJRAHASZNÁLAT

ÚJRAHASZNOSÍTÁS

Kérjük, hogy újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér üveg, színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) ne helyezzen ki a lomokkal együtt, erre a célra használja az ingatlanoknál rendszeresített szelektív gyűjtőtartályokat, vagy vegye igénybe hulladékgyűjtő-szigeteinket, valamint lakossági hulladékudvarainkat!

ÚJRAHASZNÁLAT

A már feleslegessé vált, de más számára még használható tárgyak, bútorok leadására ingyenes lehetőséget biztosítunk a két Szemléletformáló és Újrahasználati Központunkban egész évben:

További információk az újrahasznosításról és újrahasználatról ⇒

HULLADÉKUDVAROK
ÚJRAHASZNÁLATI KÖZPONTOK
Elkülönítetten gyűjtött veszélyes, speciális kezelést igénylő, valamint csomagolási HULLADÉKOK leadása
Feleslegessé vált, vagy megunt de  más számára még HASZNÁLHATÓ TÁRGYAK, eszközök leadása 
Tovább az Újrahasználati Központok aloldalra » 
Budapesten jelenleg 18 szelektív hulladékgyűjtő-udvar (hulladékudvar) működik, ahol a lakosság leadhatja a szelektíven gyűjtött hulladékot, kettő közülük az újrahasználati központokkal egy ingatlanon helyezkedik el. A hulladékudvarokban bizonyos elkülönítetten gyűjtött veszélyes, speciális kezelést igénylő, valamint csomagolási  hulladékfajtákat fogadunk. A hulladékudvarok csak hulladékfajtánként különválogatott, nem szennyezett hulladékokat vesznek át. A hulladékudvarok hulladékátvételi szolgáltatásait magyarországi lakcímkártya /  tartózkodási engedély / hatósági bizonyítvány / regisztrációs igazolás / bejelentőlap egyikének bemutatását követően hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limitig a lakosság kizárólag díjmentesen veheti igénybe.
Budapesten jelenleg 2 újrahasználati központ működik, ahol a lakosság díjmentesen adhatja le a számára már feleslegessé vált, vagy megunt de más számára még használható tárgyait, eszközeit. Az újrahasználati központokban olyan használható állapotban lévő tárgyak adhatóak le, amelyek eredeti funkciójukat még maradéktalanul betöltik. Pl.: babafelszerelés, játék, sporteszköz, bútor, könyv, konyhafelszerelés, lakberendezési tárgy, stb. A leadott tárgyak bárki számára elvihetőek a csekély tárolási, raktározási díj megfizetését követően. A tárolási díjak 100 Ft és 10.000 Ft között alakulnak a tárgyak méretétől függően.