126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

ÚJRAHASZNOSÍTÁS - ÚJRAHASZNÁLAT

ÚJRAHASZNOSÍTÁS

Kérjük, hogy újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér üveg, színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) ne helyezzen ki a lomokkal együtt, erre a célra használja az ingatlanoknál rendszeresített szelektív gyűjtőtartályokat, vagy vegye igénybe hulladékgyűjtő-szigeteinket, valamint lakossági hulladékudvarainkat!

ÚJRAHASZNÁLAT

A már feleslegessé vált, de más számára még használható tárgyak, bútorok leadására ingyenes lehetőséget biztosítunk a két Szemléletformáló és Újrahasználati Központunkban egész évben:

További információk az újrahasznosításról és újrahasználatról ⇒

HULLADÉKUDVAROK
ÚJRAHASZNÁLATI KÖZPONTOK
Elkülönítetten gyűjtött veszélyes, speciális kezelést igénylő, valamint csomagolási HULLADÉKOK leadása
Feleslegessé vált, vagy megunt de  más számára még HASZNÁLHATÓ TÁRGYAK, eszközök leadása 
Tovább az Újrahasználati Központok aloldalra » 
Budapesten jelenleg 18 szelektív hulladékgyűjtő-udvar (hulladékudvar) működik, ahol a lakosság leadhatja a szelektíven gyűjtött hulladékot, kettő közülük az újrahasználati központokkal egy ingatlanon helyezkedik el. A hulladékudvarokban bizonyos elkülönítetten gyűjtött veszélyes, speciális kezelést igénylő, valamint csomagolási  hulladékfajtákat fogadunk. A hulladékudvarok csak hulladékfajtánként különválogatott, nem szennyezett hulladékokat vesznek át. A hulladékudvarok hulladékátvételi szolgáltatásait a budapesti lakosok eredeti lakcímkártyával történő címigazolás, továbbá utolsó időszaki hulladékszállítási díjbefizetést igazoló csekkszelvény, vagy átutalási igazolás, vagy társasházi lakos esetében, közös képviselői igazolás bemutatását követően hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limitig díjmentesen vehetik igénybe.
Budapesten jelenleg 2 újrahasználati központ működik, ahol a lakosság díjmentesen adhatja le a számára már feleslegessé vált, vagy megunt de más számára még használható tárgyait, eszközeit. Az újrahasználati központokban olyan használható állapotban lévő tárgyak adhatóak le, amelyek eredeti funkciójukat még maradéktalanul betöltik. Pl.: babafelszerelés, játék, sporteszköz, bútor, könyv, konyhafelszerelés, lakberendezési tárgy, stb. A leadott tárgyak bárki számára elvihetőek a csekély tárolási, raktározási díj megfizetését követően. A tárolási díjak 100 Ft és 10.000 Ft között alakulnak a tárgyak méretétől függően.