126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Az FKF Nonprofit Zrt. március 4-én megkezdi Budapesten a kerti zöldhulladék elszállítását

Március 01.
Főoldali hírek
Az FKF Nonprofit Zrt. március 4-én megkezdi Budapesten a kerti zöldhulladék elszállítását

Csak a lebomló, FKF logós zsákokat szállítjuk el

Az FKF Nonprofit Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy március 4-én megkezdi Budapest zöldövezetes kerületeiben a kerti zöldhulladék járatrendszerben történő elszállítását. Az érintett területeken az ingatlantulajdonosokat a postaládáikba eljuttatott hírlevélben tájékoztatjuk szolgáltatásunkról. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII. 31.) Kormányrendelet alapján 2016. január 1-től a zöldhulladékot a képződés helyén a zöldhulladék elkülönített gyűjtésének céljára gyártott gyűjtőedényben vagy lebomló hulladékgyűjtő-zsákban kell gyűjteni, kivéve ha a zöldhulladékot házi vagy közösségi komposztálás útján komposztálják.

Részletes tájékoztató a kerti zöldhulladék-gyűjtéssel kapcsolatban » » »

A 100 literes kerti zöldhulladékos zsákok darabonként megvásárolhatók 235 Ft/db áron: (az ár tartalmazza a 27%-os áfát) 

  • az FKF Nonprofit Zrt. I. kerület Fő utcai, és IX. kerület Ecseri úti ügyfélszolgálati irodáiban,
  • a lakossági hulladékudvarokban, valamint 
  • szerződött partnereink értékesítési pontjain, ahol a zsákok ára eltérhet a Társaságunk által meghatározott ártól. Az értékesítő helyek címlistájáról ügyfélszolgálati irodáinkban vagy a weboldalunkon tájékozódhatnak.
  • A gyűjtőzsákok ára tartalmazza az elszállítás és a komposztálás költségét is. 
  • Kérjük, hogy a zöldhulladékot a hírlevélben feltüntetett, lakókörzetükre érvényes elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig vagy az azt megelőző napon helyezzék ki!
  • Ügyeljenek arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön!

A zsákokba helyezhető:

  • lomb
  • fa- és bokornyesedék
  • nyírt fű
  • gyom
  • Kérjük, hogy a legfeljebb 10 cm átmérőjű faágakat egy méteresre darabolva, összekötve helyezzék ki! Amennyiben munkatársaink a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot, vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el.

A komposztálás során a begyűjtött zöldhulladékból minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül. A körzethatárok, a zöldhulladék begyűjtésének napja kerületi bontásban, továbbá a zöldhulladék gyűjtéssel kapcsolatos minden fontos információ elérhető Társaságunk honlapján is az alábbi elérhetőségen: https://www.fkf.hu/kerti-zoldhulladek-gyujtes

Hulladékgyűjtő udvaraink címei és nyitva tartása az alábbi linken érhető el: https://www.fkf.hu/letesitmenyeink-hulladekudvar

A kerti zöldhulladék elszállítása a tervek szerint november 29-ig tart.


Budapest, 2019. március 1.

Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság