125 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Március 2-án kezdődik a kerti zöldhulladék elszállítás

Február 28.
Főoldali hírek
Március 2-án kezdődik a kerti zöldhulladék elszállítás

Március 2-án megkezdi Budapesten a kerti zöldhulladék elszállítását az FKF Nonprofit Zrt. Csak a biológiailag lebomló, FKF logós zsákokat szállítják el munkatársaink.

Az FKF Nonprofit Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy március 2-án megkezdi Budapest zöldövezetes kerületeiben a kerti zöldhulladék járatrendszerben történő elszállítását.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII. 31.) Kormányrendelet alapján 2016. január 1-től a zöldhulladékot a képződés helyén a zöldhulladék elkülönített gyűjtésének céljára gyártott gyűjtőedényben vagy biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni, kivéve ha a zöldhulladékot házi vagy közösségi komposztálás útján komposztálják.

A 100 literes kerti zöldhulladékos zsákok darabonként megvásárolhatók 235 Ft/db áron (az ár tartalmazza a 27%-os áfát) az FKF Nonprofit Zrt. II. kerület Fő utcai, és IX. kerület Ecseri úti ügyfélszolgálati irodáiban, a lakossági hulladékudvarokban, valamint szerződött partnereink értékesítési pontjain, ahol a zsákok ára eltérhet a Társaságunk által meghatározott ártól. Az értékesítő helyek címlistájáról ügyfélszolgálati irodáinkban vagy a weboldalunkon (www.fkf.hu) tájékozódhatnak.

A gyűjtőzsákok ára tartalmazza az elszállítás és a komposztálás költségét is.

Kérjük, hogy a zöldhulladékot a lakókörzetükre érvényes elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig, vagy az azt megelőző napon helyezzék ki.

Ügyeljenek arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön!

A zsákokba helyezhető:

  • lomb
  • fa- és bokornyesedék
  • nyírt fű
  • gyom

Kérjük, hogy a legfeljebb karvastagságú faágakat egy méteresre darabolva, összekötve helyezzék ki a zsákok mellé!

Amennyiben munkatársaink a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot, vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el. A komposztálás során a begyűjtött zöldhulladékból minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül. A körzethatárok, a zöldhulladék begyűjtésének napja kerületi bontásban, továbbá a zöldhulladék gyűjtéssel kapcsolatos minden fontos információ elérhető Társaságunk honlapján is az alábbi elérhetőségen:

https://www.fkf.hu/kerti-zoldhulladek-gyujtes

Hulladékgyűjtő udvaraink címei és nyitva tartása az alábbi linken érhető el:

https://www.fkf.hu/letesitmenyeink-hulladekudvar

A kerti zöldhulladék elszállítása a terveink szerint november 27-ig tart.


Budapest, 2020. február 28.

Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság