126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Hasznos információk közös képviselőknek

Mivel a társasházakban élőkkel Társaságunk általában csak közvetett módon, az ingatlankezelők és közös képviselőkön keresztül áll kapcsolatban, tisztelettel kérjük a közös képviselőket, hogy a rendelkezésükre álló eszközökön keresztül járuljanak hozzá a lakosság tájékoztatásához. Mindannyiunk közös érdeke, hogy a lakók megfelelően használják a hulladékgyűjtő-tartályokat, és minél kevesebb hulladékszállítással, köztisztasággal kapcsolatos probléma adódjon az egyes ingatlanoknál, ezért is kérjük szíves segítségüket a tájékoztatásban és a jogszabályi előírások betartásában. Az alábbi összefoglaló hasznos információkat tartalmaz Önöknek a társasházakat érintő legfontosabb tudnivalókról.

Hulladékgyűjtő-tartályok

Tájékoztatjuk, hogy társasházak közös képviselőiken keresztül igényelhetnek új/nagyobb méretű/plusz tartályokat. Kommunális tartályok díjazás ellenében, szelektív tartályok díjmentesen igényelhetők ügyfélszolgálatunkon keresztül. Tartálymosási szolgáltatásunk szintén ügyfélszolgálatunkon keresztül rendelhető.

Kérjük, hogy a tartályokat minden esetben legkésőbb reggel 5 óráig készítsék ki. Az esetleges járatmódosítások és nyári hőség miatt a megszokottnál korábban is odaérhetnek kollégáink, ezért különösen fontos, hogy a tartályok reggel 5-kor már ki legyenek készítve az ürítéshez.
További információk a kommunális hulladékgyűjtéssel kapcsolatban itt találhatók.
Szelektív hulladékgyűjtés

Társaságunk számos lehetőséget kínál a hulladék díjmentes leadására. A házhoz menő szelektív gyűjtés a papír, a műanyag és fém csomagolási hulladékok elhelyezésére szolgál, a gyűjtőszigetek pedig ezeken túlmenően az üveg csomagolási hulladékokat is fogadják. Hulladékudvaraink lehetőséget kínálnak egyéb hulladékfajták leadására is. Bővebb információt a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban itt talál.

A hulladékok elhelyezési módjairól szóló összefoglaló táblázatunkat folyamatosan frissítjük. Kérjük, hogy a plakátot töltsék le, és függesszék ki az ingatlanokban a szelektív hulladákgyűjtő tartályok környékére.

Mit hova dobjak plakátunk itt letölthető.

2022. január 1-től az italos kartondobozokat a sárgafedelű tartályban gyűjtjük. Ennek megfelelően módosítottuk a szelektív tartályokon lévő tájékoztató matricákat is, amelyeket kikopó alapon, tartálycsere alkalmával cserélünk. Azonban a matricák díjmentesen igényelhetők, vagy akár személyesen is hozzáférhetők ügyfélszolgálatainkon keresztül.

A matricák digitálisan is elérhetőek itt.

Ingatlanhoz kapcsolódó járdák, zöldfelületek takarítása

Budapest Főváros Közgyűlésének 48/1994. (VIII.1.) Főv. Kgy. rendelete értelmében az ingatlanhoz kapcsolódó járdák, valamint az ingatlan és az úttest közötti burkolt vagy burkolatlan területek takarítása az ingatlan tulajdonosának, kezelőjének, bérlőjének kötelessége. Tehát amennyiben az ingatlan lakóház, akkor a lakóközöségnek kell gondoskodnia a kapcsolódó járda tisztán tartásáról, az üzletek és éttermek környékén pedig a hulladékgyűjtők kihelyezése, valamint a hulladék összegyűjtése és elszállítása az adott kereskedelmi egység feladata és kötelessége.

Kérjük, hogy fentiekről tájékoztassák az ingatlantulajdonosokat, valamint ennek betartásáról gondnokokon keresztül vagy egyéb módon gondoskodjanak.

További információk a közterületekkel kapcsolatos lakossági kötelezettségekről itt találhatók.